Wednesday 29 December 2010

S-Off - HTC Desire

Μέρος α) Συνοπτικά:

Καίμε το iso που κατεβάζουμε από εδώ σε ένα μέσο (CD/Usb)
Ενεργοποιούμε στο κινητό το USB debugging (settings > applications > development)
Ριστάρτ τον υπολογιστή και boot με το CD/Usb που φτιάξαμε
Μας δίνει οδηγίες που λένε α) πατήστε κάποιο κουμπί. Το πατάμε
β) Περιμένετε. Περιμένετε. Περιμένετε. Είστε έτοιμοι (5 λεπτά σε μένα περίπου)
Το κινητό πλέον είναι στον bootloader και γράφει S-Off πάνω. Κάνουμε επανεκίννηση και είναι έτοιμο.


Μέρος β) Περιληπτικά:

Μου πήρε δύο με τρεις βδομάδες να πάρω την απόφαση να κάνω S-Off γιατί οι οδηγίες που δίνουν η ομάδα των προγραμματιστών που το κατάφεραν και το δημοσιοποίησαν στην σελίδα τους είναι απλά ανύπαρκτες όπως και το ίδιο γίνεται στην "επίσημη" σελίδα τους στο xda. Τελικά η διαδικασία είναι απλούστατη άρα σίγουρα δεν βαριόντουσαν να το κάνουν αλλά ίσως με αυτό τον τρόπο αποτρέπουν κόσμο που ίσως δεν ξέρει πολλά από υπολογιστές/τεχνολογία να το επιχειρήσουν και να καταστρέψουν το κινητό τους γιατί όπως υποστηρίζουν και αυτοί, το να κάνεις S-Off είναι μια επικίνδυνη διαδικασία που μπορεί να καταστρέψει το κινητό σας.

Για αυτό έρχομαι εγώ για να απλουστεύσω την διαδικασία για εσάς που ίσως δεν βρίσκετε οδηγίες και να σας δώσω την δυνατότητα και την ευκαιρία να χαλάσετε το κινητό σας και να δώσετε άλλα 400 ευρώ στην HTC να πληρώσει τους διευθυντές της :Ρ

Πάμε στο ψητό. Όποιος ενδιαφέρεται να κάνει S-Off, χρειάζεται να επισκεφτεί την σελίδα των AlphaRev και να κατεβάσει το AlphaRev 1.8 HBOOT reflash utility το οποίο είναι ένα iso. Όποιος δεν ξέρει τι είναι το iso νομίζω πρέπει να σταματήσει να διαβάζει εδώ και να επισκεφτεί ένα άλλο σάιτ όπως το barbie.blogspot.gr ή να το ψάξει στο ίντερνετ και να μάθει!

Αφού κατεβάσουμε το iso, πρέπει να το κάψουμε σε ένα cd ή να το περάσουμε σε ένα usb. Για τον τρόπο του CD θα χρειαστείτε ένα πρόγραμμα όπως το imgburn και για τον τρόπο του usb (που προτείνω μιας και είναι πιό γρήγορος) ένα usb stick φορμαρισμένο σε fat32 και το πρόγραμμα Unetbootin (υποστηρίζει Win*/Linux*). Λογικά ξέρουμε πως καίμε ένα iso σε CD άρα ας πούμε για το usb. Εγώ δεν χρειάστηκε να κάνω φορμάτ ούτε να αδειάσω το στικάκι μου αλλά για καλό και για κακό κάντε το. Ανοίγετε το unetbootin, Disk Image (iso) διαλέγουμε το iso που κατεβάσαμε (alpharev*.iso) και από κάτω επιλέγουμε το στικάκι μας. Πατάμε οκ και σε λίγα δευτερόλεπτα έτοιμοι.

Επόμενη διαδικασία είναι να κλείσουμε τον υπολογιστή και να τον ξανανοίξουμε. Είτε έχουμε προετοιμάσει CD είτε usb stick, αναλόγως, βάζουμε τις ρυθμίσεις στο bios του υπολογιστή μας ώστε να κάνει boot από το αντίστοιχο μέσο.

Από εδώ και πέρα τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ απλά αλλά και τρομακτικά. Αν πάει κάτι λάθος.. απλά πακέτο. Εφ'όσον bootάρει από το CD/usb ακολουθούμε τις οδηγίες. Πρώτα μας λέει να συνδέσουμε το κινητό και να ενεργοποιήσουμε το USB debugging (οδηγίες -περιέργως- στο συνοπτικό μέρος πρώτο). Μετά μας λέει step 1... μετά step 2.. μετά step 3 DO NOT TOUCH YOUR PHONE at this step... και μετά είμαστε έτοιμοι.

Σε βγάζει στην οθόνη του fast boot και από πάνω γράφει S-Off :) Σε αυτό το μέρος πρέπει να κάνουμε reboot το κινητό.

Αυτό ήταν. Η διαδικασία σε εμένα κράτησε 3-5 λεπτά. Είχα διαβάσει και τρομοκρατηθεί από άλλους πως τους κράτησε μια ώρα. Ίσως με παλιότερες εκδόσεις.. δεν ξέρω.

Επίσης υπάρχει και ο τρόπος του Virtual Machine (VMware, VirtualBox κτλ) αλλά επειδή εγώ είμαι χάκερ και ενώ ήταν η πρώτη μου προσπάθεια, απέτυχα, πλέον δεν τα εμπιστεύομαι..... αν και κατάλαβα πως αυτό που έφταιγε ήταν η έκδοση virtualbox που είχα.. ήθελε κάποια paid έκδοση ή κάποια άλλη τέλος πάντως γιατί η open source που είχα εγώ λέει δεν υποστήριζε usb drivers. Αν και σου έδειχνε ότι υποστηρίζει. Δεν κατάλαβα.. με μπέρδεψε. Έλεγε ναι αλλά έδειχνε όχι. Μακριά λέμε μακριά από virtual machine. Απλό λιτό δωρικό live usb να ξεμπερδέψουμε.

Disclaimer: Αν χαλάσετε το κινητό σας, σας συμπάσχω και θα λυπηθώ πολύ. Αλήθεια. Και εμένα μου αρέσει πολύ το κινητό μου και το αγαπάω άρα σας καταλαβαίνω. Αν πάθει τίποτα το δικό σας να το συζητήσουμε, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε αλλά δεν έχω λεφτά να σας δώσω να πάρετε καινούριο, ούτε φταίω εγώ ε;!

*Όποιος έχει Μήλο.. αν ψάξει στο google για how to create a live usb θα βρει οδηγίες.
** Για hboot flash δείτε εδώ

3 comments:

  1. Thanks φίλε, αν βρεις χρόνο γράψε μας και πως βάζουμε oxygen hboot γιατί οι οδηγίες τους με μια πρώτη ματία μου φάνηκαν πολύ συνοπτικές..
    Κόλλησα διαβάζοντας στο "Verify the MD5SUM" ας πούμε..

    Να'σαι καλά!

    ReplyDelete
  2. Ναι είναι το επόμενο που θα γράψω αν και οι οδηγίες είναι αυτό ακριβώς που λένε. Τόσο απλές. Το verify the md5sum είναι προαιρετικό.. στην ουσία το md5 κοιτάει αν αυτό το αρχείο που κατέβασες είναι 100% σωστό, χωρίς να είναι corrupted το download ή να έχει φάει κάποια άλλη φρίκη. Αν το md5 είναι σωστό, το αρχείο είναι σωστό με λίγα λόγια.

    Για να το κάνεις σε linux απλά γράφεις md5sum όνομααρχείου.κατάληξη

    Σε windows/mac σίγουρα υπάρχουν προγράμματα αλλά πολύ πιθανό και τα win/mac να έχουν το md5sum. Δηλαδή να πας start>run>cmd και να γράψεις md5sum filename .... χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσεις κάποιον έξτρα md5 checker...

    ReplyDelete
  3. Οκ το βρήκα! Σε mac η εντολή στο terminal είναι :
    md5 filename
    οπότε μια χαρα. Κάπου διάβασα επίσης οτι μπορεί μετά τη διαδικασία του s-off να καταστραφεί το recovery και να χρειαστεί να ξαναγίνει flash μέσω fastboot. Απλώς το αναφέρω σε περίπτωση που συμβεί σε κάποιον, είναι φυσιολογικό.

    ReplyDelete

HFR 60fps on any video using SVP Project and MPC-HC

Delete MPC-HC and reset settings (you will be asked by uninstaller) Visit > https://www.svp-team.com/wiki/Download Download > SPV...